Asbestinfo > nieuwsberichten

Werken aan asielcentrum gaan weer van start

3 maart 2020

Midden februari werden de werken aan het nieuwe asielcentrum in Kalmthout stilgelegd door de aanwezigheid van asbest. Het pand werd toen ook verzegeld en bijkomend onderzoek was nodig. Intussen zijn de resultaten bekend.

“Bij die controle vorige week werden door een erkende asbestexpert bodemstalen genomen van de vervuilde site achter het gebouw en in de tuinen van enkele aanpalende buren”, zegt Lukas Jacobs. “Die resultaten zijn nu gekend na een asbestanalyse in een gespecialiseerd laboratorium. In de tuinen van de buren is geen vervuiling vastgesteld. In het buitengedeelte achter het pand nog wel. Dat wil zeggen dat die zone eerst verder correct en volledig moet gesaneerd worden. Concreet gebeurt dat door de met asbest verontreinigde grond af te graven en deskundig af te voeren.”

Binnenin kunnen de werken alvast weer van start gaan. Voor het buitenterrein is het nog even afwachten. “Na de verdere sanering van de grond zal de gespecialiseerde firma nogmaals controlestalen nemen in opdracht van de gemeente Kalmthout. Is de vervuiling juist en volledig gesaneerd dan mag er ook verder gewerkt worden aan dat deel van het domein.”


DELEN

Logo