Asbestinfo > nieuwsberichten

Gemeente Zwevegem dient bezwaar in tegen uitbreiding BSV

6 augustus 2020

Vorig week uitten omwonenden hun bezorgdheid over de verlening van de omgevingsvergunning van grondverwerkend bedrijf BSV. Met deze vergunning zou het bedrijf grond of puin dat asbest bevat mogen verwerken. Nu wil ook gemeente Zwevegem bezwaar indienen. Het bezwaar werd afgelopen dinsdag besproken in het schepencollege en kon op bijstand rekenen van alle meerderheidspartijen. Volgens hen is de bezorgheid van de buurtbewoners terecht.

‘Alhoewel nieuwe technieken, beschreven in de aanvraag, de verwerking wellicht veilig zullen laten gebeuren, blijft de bezorgdheid groot’, aldus het bezwaarschrift. ‘Er wordt immers gesteld dat er een verschil is tussen de theoretische voorstelling en de praktische uitvoering, die volgens de bezorgde bewoners ook op andere vlakken niet steeds volgens de normen gebeurt.’

Volgens het gemeentebestuur ontbreekt ook de nodige informatie rond monitoring en bevochtiging. Ook eventuele controles lijken niet vast te staan.

Het stadsbestuur van Harelbeke beslist op 18 of 25 augustus of zij een positief of negatief advies uitbrengen. Zoals het er nu uit ziet, zal dat advies waarschijnlijk negatief zijn. Het West-Vlaams provinciebestuur hakt in het najaar de knoop door, want het is de deputatie die de nieuwe omgevingsvergunning al dan niet toekent.


DELEN

Logo