Asbestinfo > nieuwsberichten

Dak van Frituur met asbest in vuur opgegaan

28 april 2020

Brandweerpost Tienen is zondagnamiddag uitgerukt voor een brand aan Frituur bij Sigrid. De opslagplaats stond in lichterlaaie, waaronder de dakbedekking met asbest. Uit veiligheidsoverweging mogen omwonenden hun tuin niet betreden.
De brandweer werd verwittigd om kwart voor vier. “De brand is ontstaan in de opslagplaats van de frituur”, luidt het bij brandweer Tienen. “De opslagplaats brandde helemaal uit. Er is rookschade in de frituur zelf, maar de woning is onbeschadigd.”

Toch werd een zone rond het gebouw afgesloten. Buren mochten hun tuin niet betreden. “Het dakje van de opslagplaats bevatte asbest”, zegt de brandweer. “Maar de vrijgave van asbest is heel beperkt gebleven. Er komt een gespecialiseerde firma om de boel schoon te maken. We hebben geen zekerheid over wat de oorzaak zou kunnen zijn. Het blussen en opruimen heeft zo’n twee uur geduurd.”

Burgemeester Chris Vervliet (CD&V) benadrukt via de sociale media dat er geen reden is om ongerust te zijn. “De situatie was niet van dien aard dat het gemeentelijk rampenplan moest worden afgekondigd. Het is niet nodig verdere voorzorgen te nemen, zoals ramen en deuren dicht houden”, schrijft hij. De burgemeester wenst de uitbaters van de frituur sterkte.

De Burgemeester Chris Vervliet schreef: “Om nodeloze ongerustheid te vermijden dit korte bericht. Er is een brand geweest in een bergingsruimte bij frituur Sigrid. De brandweer was ter plaatse en heeft naast bluswerk ook het nodige reinigingswerk gedaan. De situatie was niet van die aard dat het gemeentelijk rampenplan moest ingezet worden. Het is niet nodig verdere voorzorgen te nemen zoals bv ramen en deuren dicht houden. Een aantal inwoners, die allen persoonlijk verwittigd zijn door de brandweer, mogen tijdelijk hun tuin niet gebruiken omwille van mogelijke asbestvervuiling. In overleg met de brandweer wordt bij besluit van de burgemeester een firma opgevorderd om het risico op asbestvervuiling ongedaan te maken. Alle sterkte en sympathie aan de uitbaters toegewenst.”

Ook asbest in je dak? Check even waar je in Boutersom hulp kan vinden.

Bron : Nieuwsblad

Ruben De Keyzer


DELEN

Logo