Asbestinfo > nieuwsberichten

Asbest komt vrij bij woningbrand in Pelt

29 december 2019

Gisterenochtend brak een zware brand uit in een tweewoonst in het Limburgse Pelt. Op het moment van de feiten was niemand aanwezig. Het waren gealarmeerde buurtbewoners die de brandweer verwittigden.

Het uitslaande vuur raakte snel onder controle, maar zorgde toch voor aanzienlijke schade. Deels omdat het nablussen een hele tijd duurde. Zo lieten niet alleen de rook en het vuur hun sporen na, ook het vele water. Beide delen van het gebouw zijn onbewoonbaar verklaard.

Een tijdlang heerste er extra onrust toen bleek dat er asbest in het dak van de twee huizen verwerkt zat. Gemeente en brandweer raadden de buurt aan binnen te blijven, plus ramen en deuren te sluiten. Bij onderzoek achteraf bleek dat de verspreiding van het gevaarlijke materiaal wel meeviel. Alleen wat nabijgelegen tuintjes vingen de giftige deeltjes op. Die worden samen met de openbare weg gesaneerd.

Niemand raakte gewond. Een bewoonster werd wel in de ambulance opgevangen, om te bekomen van de schok. De slachtoffers kunnen voorlopig bij familie of vrienden terecht. Het is nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft.


DELEN

Logo