Asbestinfo > nieuwsberichten

Actiegroep is tegen prikkeldraad rond Kleiputten

1 oktober 2019

De actiegroep ‘Red Onze Kleiputten’ beweert dat de omheining in prikkeldraad rond de Kleiputten in Boom gevaarlijk is voor wandelaars en fietsers. Deze omheining kwam er vorige zomer om te verhinderen dat voorbijgangers de afdekking van het stort zouden beschadigen. “Het asbeststort moest omheind worden met ursusdraad en het asbeststort moest afgedekt worden voor het begin van Tomorrowland. Aan beide voorwaarden werd niet voldaan”, aldus Frank Van Houtte van actiegroep Red Onze Kleiputten.

Verder herhaalt hij ook dat nog steeds niet alle asbest is afgedekt. “Nochtans schreef OVAM geen prikkeldraad voor en is prikkeldraad in bosgebied volgens het bosdecreet verboden. Aan de afdaling, een viertal meter diep, werd zelfs uitsluitend prikkeldraad gebruikt. Het mountain­bikepad is heel glibberig in de herfst en de winter: heel dikwijls glijden passanten hier uit. Door de vlijmscherpe prikkeldraad naast het pad is het risico op verwondingen zeer groot. We willen dan ook dat die prikkeldraad terug verdwijnt.”

Milieuschepen Sven Cools reageert. “Het mag een afschrikkend effect hebben. Ik verwijs naar de recente baldadigheden en vandalisme dat aan de omheining en aan machines van de aannemer werd gepleegd. De vraag is ook of het deel in Rumst bosgebied is en of het decreet van toepassing is.


DELEN

Logo