Gratis asbestanalyse

Golfplaten of leien op een dak van voor 1998? Dan is er hoogstwaarschijnlijk asbest in verwerkt! Vraag je gratis asbestanalyse

Vlaanderen staat bekend als asbestland, de kans is dus groot dat ook jouw woning nog asbest bevat. Zeker als het gebouwd werd tussen tussen 1945 en 1998.

Je hebt misschien nog golfplaten of leien op je dak  of een andere dakbedekking waarin asbest verwerkt zit. Daarnaast is het ook verwerkt  onder de vorm van afvoerbuizen voor regenwater, rioolbuizen en schoorsteenpijpen.

Door veroudering van asbest komen er asbestvezels los en dit is heel slecht voor de gezondheid. Daarnaast mag je zeker niet zelf boren, slijpen, zagen, breken en reinigen onder hoge druk als je te maken hebt met asbestplaten. Het inademen van losse asbestvezels kan namelijk tot ziektes zoals longkanker leiden.

Heb je een vermoeden dat er asbest in jouw dak aanwezig is? Via asbestinfo vraag je vlot een gratis asbestanalyse aan. Een erkend asbest inspecteur komt langs en gaat na of en hoeveel asbest er aanwezig is op het dak van jouw woning, tuinhuis, of ander (bij)gebouw.

 

  • 1
  • 2

Omschrijving

Ben je huurder of eigenaar?

Welk type asbest wil je verwijderen?

Omschrijf kort waar je denkt dat er asbest aanwezig is, aantal m², wat je precies wenst

Contactgegevens

Voornaam

Familienaam

E-mail

Telefoon

Adres

Postcode

Gemeente


DELEN

Logo